مطلب آموزشی
تفاوت سربار مستقیم و سربار غیرمستقیم
هزینههای سربار هزینههای هستند که مستقیماً در ساخت یا تولید محصول دخالت ندارد از این رو به راحتی نمیتوان تحمیل این هزینهها را به یک محصول خاص نسبت داد. در حسابداری صنعتی و محاسبه بهای تمام شده شناسایی این هزینهها از اهمیت بالایی برخوردار است.
تعریف سربار مستقیم و سربار غیر مستقیم
در تقسیم بندی دیگری هزینههای سربار به دو دسته سربار مستقیم و غیر مستقیم تقسیم میشود. هدف از طبقهبندی هزینههای سربار به دو دسته سربار مستقیم و غیر مستقیم، تعیین سودآوری محصولات و مشخص کردن سهم هر واحد در سود شرکت است.
سربار مستقیم: سربار مستقیم یکی از انواع سربار در حسابداری صنعتی است که میتوان آنها را به صورت مستقیم به یک واحد تولیدی ارتباط داد. برای نمونه هزینه تعمیر و نگهداری از دستگاههای تولیدی در یک کارگاه تولیدی به عنوان هزینه سربار مستقیم شناسایی میشود.
سربار غیر مستقیم: سربار غیر مستقیم نیز نوعی دیگر از سربار در حسابداری صنعتی است که نمیتوان آنها را به صورت مستقیم به یک محصول یا واحد خاص ارتباط داد.
شاید شما هزینه هایی رو شناسایی کنید که بشود به یک واحد محصول ارتباط داد ولی توجیه اقتصادی نداشته باشه بنابراین این هزینه ها جزو سربار محسوب می شوند.
فرض کنید یک مرکز تولیدی در شرکت تان دارید. شما در این مرکز مواد مستقیم مصرف می کنید ( طبق فرمول یا همان ساختار محصول) چند پرسنل تولید دارید، تو این مرکز که بابت تولید ی که می کند دستمزد داده می شود، حالا این دستمزد جای بحث داره !!! یک سری مواد غیر مستقیم هم در تولید این محصول در این مرکز مصرف می شود. هزینه تعمیر و نگهداری ماشین آلات این مرکز را هم مشخص کردید و همچنین سهم استهلاک این ماشین آلات رو بدست آوردید.
از طرفی یک واحد دیگه در شرکت دارید به نام واحد مکانیک که وقتی ماشین آلات شرکت خراب می شود، برای رفع نقص انها اقدام می کند که خود این واحد یک سری هزینه دارد مثلا: دستمزد بچه های مکانیک.
شما در نهایت هزینه دستمزد مکانیک رو تسهیم کردید و طبق یک مبنای مناسب سهم مرکز تولید از دستمزد پرسنل واحد مکانیک را مشخص کرده اید.
حالا برای مرکز تولید یک دارید :
1- مواد مستقیم
۲- دستمزد مستقیم
۳- هزینه تعمیر و نگهداری
۴- هزینه استهلاک
۵- هزینه مواد کمکی
۶- سهمی که این مرکز از دستمزد پرسنل مکانیک تسهیم گرفته
رای مرکز تولیدی شما:
موارد ۱ و ۲ جزو هزینه های مستقیم است
موارد ۳ و ۴ و ۵ جزو سربار مستقیم است
مورد ۶ جزو سربار غیر مستقیم می باشد.
محاسبه هزینههای سربار با نرم افزار حسابداری
یکی از وظایف حسابداری در سازمانها و شرکتها ( همیار محاسب پارسه ) محاسبه بهای تمام شده محصولات و خدمات است. برای انجام این وظیفه حسابدار میبایست با سربار، انواع هزینه سربار، شناسایی و نحوه محاسبه هزینههای سربار آشنا باشد. استفاده از نرم افزار حسابداری یکی از بهترین راهکارها برای مدیریت امور مالی، محاسبه بهای تمام شده و هزینههای سربار است. نرم افزارهای حسابداری با داشتن امکانات کاربردی نقش مهمی در این زمینه دارند.
شرکت همیار محاسب پارسه مفتخر است با بهره گیری از تجربیات ارزشمند و موفق ۱5 سال گذشته و با استفاده از آخرین اخبار حسابداری و امور مالی و مالیاتی و با دراختیار داشتن پرسنل با تجربه و مجرب و با رعایت استانداردهای حسابداری با شتابی بیشتر از گذشته، جایگاه خود را در حوزه خدمات حسابداری کشور ارتقا دهد. در همین راستا با هدف ارائه خدمات حسابداری متناسب با نیاز مشتری اقدام به معرفی و ارائه بهترین راه کارها و تصمیمات به شما تولید کنندگان ، بازرگانان و …. نموده است.
جهت مشاوره رایگان با این شماره تماس گیرید : 38421258 – 051