سرمایهگذاری در شرکتهایی که سود تقسیمی می پردازند منافع متعددی برای خریداران یا سرمایهگذاران سهام آنها دارد، به ویژه اگر شما قصد داشته باشید در بلندمدت سرمایهگذاری کنید.
علاوه بر اینکه سودهای تقسیمی میتوانند درآمدی با ثبات و مستحکم برای شما تأمین کنند، بسیاری از سهامی که سود تقسیمی یا نقدی پرداختی دارند در بخشهای “تدافعی” هستند. بنابراین با کاهش نوسانات خود میتوانند از آثار زیان بار افت اقتصاد بکاهند. همچنین شرکتهای پرداخت کننده سود تقسیمی مبالغ نقد قابل توجهی دارند و لذا معمولاً شرکتهای پر قدرتی هستند که عملکرد بلندمدت خوبی در چشم و دل سرمایه گذاران باقی میگذارند.
سود تقسیمی سهام این امکان را به سرمایهگذاران میدهد که از دو مسیر کسب سود کنند؛ اول، از طریق بالا رفتن و افزایش قیمت آن سهم (عایدی سرمایه) ، و دوم از طریق توزیع بخشی از سود بدست آمده شرکت بین سهامداران. در غرب صنعتی اکثریت شرکتها سود تقسیمی را بر مبنای ۳ ماه یکبار میپردازند نه سالانه، آنهم نه پس از ۸ ماه از کار. یکی از دلایل آن این است که سرمایهگذارانی که نزدیک به بازنشستگی هستند و یا قبلاً بازنشسته شدهاند و حفظ کرامت آنها اولی است سود تقسیمی برایشان منبع درآمد با ثباتی به حساب میآید.
چگونه سهام با بازدهی بالا را شناسایی کنیم؟
وقتی سعی دارید سهامی را که سود تقسیمی یا نقدی بالایی میپردازند شناسایی کنید، سرمایهگذاران در بیشتر مواقع از ملاک و متری استفاده میکنند بنام “بازدهی سود تقسیمی”، که در یادداشت درس گونههای قبلی نحوه محاسبه و کاربرد آن بطور مختصر مطرح شد. پس اگر یادتان باشد “بازدهی سود تقسیمی” نسبت سود تقسیمی پرداختی سالیانه یک شرکت بورسی را به قیمت سهم آن شرکت، بصورت درصد نشان میدهد. البته امروزه پیچیدگی بازار سرمایه میطلبد که به کمک کارشناسان و بهره مندی از تکنولوژیهای صنعت مالی بهترین سهم موردنظر شما یا مشاور شما شناسایی و تشخیص هویت شود. داده کاویها و سناریو بندیها در این راستا بهکار گرفته میشوند.