مطالب آموزشی
تبیین ناگفته های بعثت پیامبر اکرم
یکی از مهمترین مطالبی که برای ما ارزش حیاتی دارد ، داستان وقوع بعثت است یعنی در چنین روزی (۲۷ رجب) که در غار حرا برای پیامبر (ص) پیک وحی آمد و عرض کرد «اقْرَأْ؛ بخوان» پیامبر (ص) فرمودند ما انا بقاری که معمولاً این را بد معنا کردهاند که من قاری نیستم یعنی بلد نیستم در حالی که این «ما» مای نافیه نیست بلکه مای موصله هست یعنی من چه بخوانم لذا پیک وحی فرمود «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ ؛ بخوان به نام پروردگارت که آفرید » (آیه ۱ سوره علق) .
اینگونه نیست که پیامبر(ص) خواندن بلد نبود
مسئله امی بودن پیامبر (ص) قطعی است ، گفت: پیامبر (ص) کلاس و مکتب ندیده بود ولی اینگونه نیست که خواندن بلد نبود . حدیثی از امام باقر (ص) است که فرمودند بشکند آن دهانی که به پیامبر (ص) نسبت دهد که پیامبر بلد نبو د . البته قرآن کریم به صراحت فرموده که قبل از اینکه به تو وحی شود ، چیزی به دست خود نمی نوشتی و اگر قبلاً اهل قلم بودید و مینوشتید در این صورت افرادی که اهل ریب و شک هستند به شک میافتادند لذا خداوند منان تمام کمالات را به پیامبر (ص) داده است اما خداوند برای مصلحت بالاتر و صیانت رسولالله (ص) از اینکه متهم شود از کسی چیزی یاد میگیرد ، به او کتابت نداده است اما نه اینکه بلد نباشد .
اشاره به خیانتهای برخی از مورخان
برخی از مورخان خیانتی میکنند که اصلاً قابل بخشش نیست و میگویند آن روزی که قرار بود عهدنامه میان پیامبر (ص) و قریش نوشته شود حضرت علی (ع) این کار را انجام میداد لذا در این عهدنامه نوشت «محمد رسولالله (ص) » که مورد اعتراض قریش قرار گرفت که اگر ما محمد (ص) را رسول میدانستیم که با او جنگ نمیکردیم لذا پیامبر (ص) فرمود بنویسید محمدبن عبدالله اما اینجا آن مورخانی که حریم را رعایت نمیکنند میگویند که حضرت علی (ع) از این کار امتناع کرد و پیامبر (ص) بدیشان فرمود که نامم را به من نشان بده تا خودم پاک کنم .
در این داستانی که مورخان خائن نقل کردهاند دو مشکل اساسی وجود دارد نخست اینکه حضرت علی (ع) در مقابل اوامر پیامبر (ص) کاملاً تسلیم است و محال است که در مقابل ایشان مقاومت کند و مشکل دوم این است که افراد زیادی هستند که درس نخواندهاند اما دیگر نام خودشان که هر روز چند بار ببینند ، بلد هستند و اینطور نیست که نام خود را نتوانند تشخیص دهند آن هم پیامبری که علاوه بر علم لدنی ، بالاترین ذکاوت انسانی دارد ، محال است که نتواند اسم خود را تشخیص دهد .
علم پیامبر (ص) لدنی بوده است
تمام اینها نشئت گرفته از آن است که پیامبر (ص) را به عنوان امی و بیسواد معرفی کردند در حالی که علم پیامبر (ص) لدنی بوده است ، تأکید کرد : اصولاً تمام ائمه هدی علمشان لدنی است و این جزو اعتقادات قطعی ماست . وقتی حضرت علی (ع) در روز تولدش آیات قرآن را میخواند محال است که وقتی به رسولالله (ص) میفرمایند بخواند بگوید من بلد نیستم و قاری نیستم بلکه میفرماید من چه بخوانم و این نکتهای است که در تاریخ آنقدر بر روی آن تکیه شده که فرهنگسازی شده و هر مسلمانی چنین گمانی را نسبت به پیامبر (ص) دارد .
تردید پیامبر (ص) از بعثت ؛ از بزرگترین خیانتهای برخی از مورخان
نکته دوم که خیانت بزرگتری است این است که پس از بعثت پیامبر (ص) به حضرت خدیجه (س) فرموده من دچار مشکلی هستم یعنی پیامبر از اینکه بر او وحی شده تردید و شک داشته است و میگویند حضرت خدیجه (س) به نزدی پسر عموی خود رفته و آثار پیامبر (ص) را شرح داده و او گفته است که مطمئن باشید این جبرئیل و وحی نازل شده است و دچار تردید نشوند ؛ در حالی که تمام اینها محال است و دشمنان این داستانها را جعل کردهاند .
یقیناً پیامبر (ص) ما از آیات نازل شده یقین داشتهاند ؛ حتی سالها قبل از اینکه وحی صورت گیرد حضرت عبدالمطلب و ابوطالب آن را خبر میدادند و محال است که خود پیامبر (ص) مطلع نشود بنابراین دشمن همیشه تلاش میکند که مطالبی خلاف واقع را به شکلی مطرح کند که احیاناً متدینان نیز آن را باور کنند .
برکت خداوند این بود که پیامبر (ص) در دوران جاهلیت مبعوث شد
نکته دیگری که کمتر در بحث بعثت بر روی آن بحث شده است این است که اگر پیامبر (ص) مبعوث نمیشد ما چه حالی داشتیم ، تمام این همه ترقیات و پیشرفتهای علمی و فرهنگی همه به برکت رسولالله (ص) است و خداوند منان پیامبر (ص) را در شهری مبعوث کرده که تعداد افرادی که میتوانستند اسم خود را بنویسند و امضا کنند ۱۱ نفر بود یعنی اگر در یک جامعه فرهنگی پیامبر (ص) مبعوث میشد میگفتند این نابغه است و نمیگفتند رسول الهی است و به او وحی میشود و از آسمانی میآورد اما در همچنین محیط جاهلی به پیامبری مبعوث شدهاند و علم را نشر کردند آنگونه که در زمان خودشان وقتی که در غدیر خم پیامبر (ص) خطبه میخواند هزاران نفر داشتند خطبه را مینوشتند .
پیامبر (ص) بزرگترین دانشگاه بر روی زمین را تأسیس کرده است
با تأکید بر اینکه پیامبر (ص) بزرگترین دانشگاه بر روی زمین را تأسیس کرده است ،و اینکه میگویند اولین دانشگاه و آخرین پیامبر (ص) کاملاً درست است و دانشگاهی که اسلام در روی زمین تأسیس کرده است یک شعبه دانشگاه امام صادق (ص) و شعبه دیگر دانشگاه امام باقر (ع) بوده است که تمام اینها به برکت رسولالله (ص) بود لذا آنچه مکتب این پیامبر (ص) آورده ، اولین دانشگاه است .
اگر بعثت رخ نداده بود ، اکنون چه وضعیتی داشتیم ؟
با طرح این سئوال که اگر پیامبر (ص) نبود و بعثت رخ نداده بود ما اکنون چه وضعیتی داشتیم ؟ کشوری مانند هندوستان به لحاظ تکنولوژی از ما قویتر هستند اما ۱۵۰ میلیون گاو مقدس در آنجا هستند که مردم باسواد و فوق تخصص و دکترای آنجا گاو را میپرستند و یا در ژاپن که در دنیا به لحاظ تکنولوژی حرف اول میزند ، چقدر بت پرست وجود دارد .
متأسفانه امروز بر روی این نکته تأکید نمیشود که اگر بعثت پیامبر (ص) رخ نمیداد دنیا در چه وحشیت و بربریتی به سر میبرد نه تنها در خاورمیانه حتی باختر ، غرب و اروپا و آمریکا چنین وضعیتی وجود داشت .
به تعبیر روشنتر امام صادق (ع) توانست دانشگاه خود را بنیان گذارد و در آنجا در هر فنی متخصص تربیت کند که یک نمونه اعلای آن جابرن حیان ، بنیانگذار جبر و پدر علم شیمی است که ۳ هزار و ۹۰۰ جلد کتاب در رشتههای مختلف پزشکی ، شیمی ، علوم طبیعی و غیره نوشته است و این دانشمند بزرگ اسلام در ابتدای تمام آثار خود مینویسند مولایم آقایم امام جعفر صادق (ع) فرمودند لذا هرچه جابر دارد از امام صادق (ع) است اما با این حال این امام همام ۴ هزار شاگرد متخصص تربیت کرده است که یکی از آنها جابر است و بقیه در فن خود نیز شخصیت بسیار مهمی بودهاند و تمام اینها از برکات بعثت پیامبر (ص) است .
همیار محاسب پارسه عید مبعث ، عید پیام خیزش انسان از خاک تا افلاک و انفجار نور و ظهور همه ارزش ها در صحنه حیات بشر را به تمام مسلمانان جهان تبریک می گوید .